Blog

Content marketing: de sleutel tot online succes

Auteur:
Véri Wolfs

Welkom, online avonturiers! Laten we een kijkje nemen in ‘mijn’ vakgebied: content marketing. Misschien heb je al weleens van deze term gehoord, maar laten we een keer ingaan op wat het echt is en hoe je het kunt gebruiken om je online aanwezigheid naar nieuwe hoogten te stuwen. Dus, maak je klaar om te ontdekken hoe je jouw content game naar een hoger niveau kunt tillen!

Wat is content marketing?

First things first: Wat is content marketing eigenlijk? Content marketing is als het magische ingrediënt in je favoriete recept. Zonder dat ene ingrediënt smaakt het gewoon niet hetzelfde. Bij content marketing draait het allemaal om het creëren en delen van waardevolle, relevante en zeker ook boeiende inhoud om je doelgroep aan te trekken en te behouden. Content marketing kan op talloze manieren worden ingezet. Hieronder staan voorbeelden van de meest voorkomende content marketing voor je op een rijtje:

 • Blogs
 • Website content (homepagina, landingspagina, productpagina, SEO inhoud, enz.)
 • Video’s
 • Podcasts
 • Social media berichten
 • Webinars
 • E-mailmarketing
 • Grafische content
 • Nieuwsbrieven
 • Gesponsorde content

Laten we nog even in dezelfde smakelijke sferen blijven: stel je voor dat je een foodblogger bent en je besluit een artikel te schrijven over het creëren van de ultieme guacamole. Door je geheime ingrediënten en bijzondere bereidingswijzen te delen, trek je lezers aan die gepassioneerd zijn over verrukkelijke dipsauzen. Dit is content marketing in actie! Je deelt waardevolle informatie om een specifiek publiek te bereiken en te boeien.

Hoe zet je content marketing goed in?

Oké, oké, nu je precies weet wat content marketing is, laten we eens kijken hoe je een content marketing strategie kunt maken en deze goed kan inzetten om je online aanwezigheid te vergroten:

 1. Ken je publiek: Dit punt is ontzettend belangrijk. Leer je doelgroep kennen als de palm van je hand. Wat vinden ze leuk? Waar zijn ze naar op zoek? Pas je inhoud aan om aan hun behoeften te voldoen.
 2. Wees consistent: Net zoals een atleet niet ‘af en toe’ traint, moet je regelmatig content delen. Stel een contentkalender op en houd je eraan om een trouwe volgersbasis op te bouwen. Naast dat een contentkalender goed is om een volgersbasis op te bouwen, is het voor jezelf ook nog eens wat overzichtelijker.
 3. Kwaliteit boven kwantiteit: Het draait niet alleen om de hoeveelheid content die je produceert, maar ook om de kwaliteit. Zorg ervoor dat elke blogpost, video of infographic waarde toevoegt aan het leven van je lezers.
 4. Wees visueel aantrekkelijk: Tegenwoordig zijn mensen snel afgeleid of verveeld. Daarom is het belangrijk om visuele content toe te passen. Denk aan pakkende afbeeldingen, infographics en video’s om je boodschap kracht bij te zetten. Op deze manier verlies je minder snel de aandacht en bouw je een volgersbasis op.
 5. Verhalen vertellen: Mensen verbinden zich met verhalen. Vertel verhalen waar mensen zich in kunnen vinden en die hen meenemen op een reis van herinneringen.
 6. Interactie met je publiek: Laat je publiek niet in de kou staan. Reageer op opmerkingen, vragen en feedback. Creëer een gemeenschap rond je merk. Maar ook interactie in geschreven teksten is belangrijk. Door vragen te stellen blijven lezers langer hangen, toch?😉
 7. Meet en verbeter: Gebruik analyses en statistieken om de prestaties van je content te meten. Pas je strategie aan op basis van wat werkt en wat niet.
 8. Wees geduldig: Rome is niet in één dag gebouwd, en hetzelfde geldt voor een sterke online aanwezigheid. Geef het tijd en blijf volhouden.

Door deze punten goed mee te nemen in jouw content marketing strategie vermijd je veel voorkomende misverstanden als ‘meer is beter’, ‘content marketing is snel resultaten krijgen’ of ‘iedereen is mijn doelgroep’.

Conclusie

Of je nu een beginnende blogger, een kleine ondernemer of een gevestigd merk bent, content marketing is de weg naar online succes. Het draait allemaal om het leveren van waarde aan je publiek en het bouwen van duurzame relaties. Dus ga ervoor, deel je passie en laat de wereld zien wat je te bieden hebt. Je zult versteld staan van de resultaten die je kunt behalen!

Hopelijk weet je nu precies wat content marketing is en kan je nu vol goede moed aan de slag! Heb je nog vragen of wil je content marketing liever uitbesteden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande button, we helpen je graag uit de brand!

Vragen of interesse? Wij helpen je graag.

Onze specialisten staan voor je klaar om antwoorden te geven!

  Contact