Content optimalisatie

De content op websites heeft grote invloed op de posities in Google. Content optimalisatie kan zorgen voor betere rankings in zoekmachines, meer terugkerende bezoekers en stijgende conversies. Ons doel met het optimaliseren van de content op jouw website is dat jij er meer bezoekers uithaalt en sneller jouw doelen kunt behalen

Hoe werkt content optimalisatie?

Met content optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website relevant blijft en je goed scoort in Google en andere zoekmachines. Tijdens het optimaliseren van de content zorgen we ervoor dat we beginnen met het bepalen van de juiste zoekwoorden. Deze moeten relevant zijn voor jouw producten of diensten. Vervolgens moeten deze zoekwoorden in de content verwerkt worden, zodat je hoger rankt in zoekmachines. We zorgen er niet alleen voor dat jouw content goed gelezen kan worden door zoekmachines, maar ook goed leesbaar is voor de websitebezoekers. Als laatste zorgen we ervoor dat de content en de zoekwoorden op meerdere manieren op jouw website verwerkt is. Denk bijvoorbeeld aan; meta-tags, de URL-structuur, interne links, relevante afbeeldingen, aansprekende titels en sterke alinea’s. 

 

Content optimalisatie is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie omdat het de kwaliteit en relevantie van de content verbetert. Door het gebruik van deze technieken kun je ervoor zorgen dat je website beter wordt gevonden door zoekmachines, wat resulteert in meer verkeer en meer conversies.

Benieuwd naar wat content optimalisatie voor jouw website kan betekenen?

Onze specialisten kijken samen naar alle mogelijkheden van jouw website! Kom in contact en plan een SEO sessie in van 30 minuten.

Wat is content optimalisatie?

Met content optimalisatie zorgen wij ervoor dat de content (inhoud) van de pagina’s op jouw website zo optimaal mogelijk is. We kunnen de content optimalisatie op twee manieren voor jouw website aanpakken.

– Optimalisatie gefocust op zoekmachinemarketing, vanuit SEO oogpunt met als doel hogere posities in de organische zoekresultaten behalen in zoekmachines.

– Optimalisatie gefocust op conversies, met het doel om de bezoeker te verleiden tot conversie over te gaan. 

Uiteraard is de ideale situatie een combinatie van beide, door middel van perfecte content worden jouw website en pagina’s bovenaan in de zoekresultaten getoond en dit leidt tot meer conversies van jouw websitebezoekers.

De voordelen van content optimalisatie

Betere vindbaarheid

Verbeterde gebruikerservaring

Stijgend aantal terugkerende bezoekers

Leesbare content

Content die converteert

SEO content optimalisatie uitbesteden

Ten eerste is het belangrijk om het doel van jouw content te bepalen. Wil je bezoekers aanmoedigen om een bepaalde actie te ondernemen of wil je alleen informeren? In de meeste gevallen is het optimaal om de content te optimaliseren voor deze twee punten. Hiervoor schrijven we content op basis van een zoekwoordonderzoek, waardoor bezoekers en zoekmachines veel waarde zullen hechten aan deze pagina’s en jouw website. De content wordt geschreven op een goed leesbaar niveau, die genoeg informatie bevat. Daarnaast adviseren we over eventuele toepasbare “call to actions” die in de tekst verwerkt kunnen worden om de bezoeker aan te zetten tot een bepaalde actie. Benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten!