Content optimalisatie

Content optimalisatie speelt een cruciale rol bij het behalen van betere posities in zoekmachines zoals Google. Door je content te optimaliseren, kun je hoger ranken in zoekresultaten, meer terugkerende bezoekers aantrekken en je conversieratio verhogen. Ons doel bij het optimaliseren van de content op jouw website is om meer bezoekers te genereren en jouw doelen sneller te bereiken.

Hoe werkt content optimalisatie?

Bij content optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website relevant blijft en goed scoort in zoekmachines zoals Google. Tijdens het optimalisatieproces beginnen we met het bepalen van de juiste zoekwoorden die relevant zijn voor jouw producten of diensten. Deze zoekwoorden worden vervolgens geïntegreerd in de content, zodat je hoger rankt in zoekmachines. We zorgen er niet alleen voor dat jouw content goed leesbaar is voor zoekmachines, maar ook voor je websitebezoekers. Ten slotte zorgen we ervoor dat de content en de zoekwoorden op verschillende manieren op jouw website worden verwerkt, zoals in meta-tags, de URL-structuur, interne links, relevante afbeeldingen, aansprekende titels en krachtige alinea’s.

Content optimalisatie is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie, omdat het de kwaliteit en relevantie van de content verbetert. Door gebruik te maken van deze technieken kun je ervoor zorgen dat je website beter wordt gevonden door zoekmachines, wat resulteert in meer verkeer en conversies.

Benieuwd hoe we de content voor jouw website kunnen optimaliseren?

Onze content specialisten kijken graag naar alle mogelijkheden van jouw website! Neem contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek van 30 minuten.

  Contact

  Wat is content optimalisatie?

  Met content optimalisatie zorgen wij ervoor dat de inhoud van de pagina’s op jouw website zo optimaal mogelijk is. We kunnen content optimalisatie op twee manieren aanpakken:

  – Optimalisatie gericht op zoekmachine marketing: Vanuit SEO-perspectief streven we naar hogere posities in de organische zoekresultaten van zoekmachines.

  – Optimalisatie gericht op conversies: We streven ernaar om bezoekers te verleiden tot conversie op jouw website.

  Uiteraard is de ideale situatie een combinatie van beide, om perfecte content te creëren die zowel hoog scoort in zoekresultaten als content die leidt tot meer conversies van websitebezoekers.

  SEO content optimalisatie uitbesteden

  Het is belangrijk om eerst het doel van jouw content te bepalen. Wil je bezoekers aanzetten tot een specifieke actie of wil je alleen informeren? In de meeste gevallen is het optimaal om de content te optimaliseren voor beide doelen. We schrijven content op basis van een uitgebreid zoekwoorden onderzoek, zodat zowel bezoekers als zoekmachines veel waarde hechten aan deze pagina’s en jouw website. De content wordt geschreven op een goed leesbaar niveau en biedt voldoende informatie. Daarnaast adviseren we over mogelijke “call to actions” die in de tekst kunnen worden verwerkt om bezoekers aan te zetten tot een bepaalde actie.

  Benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen op het gebied van content optimalisatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

  Veelgestelde vragen over SEO content

 • Wat is SEO content?

  SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO content is een van de technieken om beter vindbaar te worden voor potentiële klanten. Deze techniek gebruikt content voor een webshop of website om deze hoger te laten ranken in zoekmachines.

 • Welke soorten SEO content zijn er?

  Kort gezegd is content alle middelen die je kunt inzetten om informatie over te brengen. Denk hierbij aan blogs, nieuwsbrieven, productomschrijvingen, maar ook podcasts en webinars vallen onder content.

 • Hoe creëer je goede content?

  De eerste stap bij het maken van goede content is het bepalen van je doelgroep. Nadat je je doelgroep in kaart hebt gebracht, kun je de juiste tone-of-voice aanhouden. Denk hierbij ook goed na over de woorden die je gaat gebruiken, is de doelgroep bijvoorbeeld zakelijk? Gebruik dan formele woorden. Is je doelgroep jeugd? Gebruik dan trending woorden en grapjes. Naast de juiste woorden is het belangrijk dat je tekst goed scanbaar is, gebruik kopjes, dit maakt de tekst aantrekkelijker. De laatste tip is; ben creatief!

 • Wat is het doel van content?

  Content is bedoeld om waardevolle en relevante informatie over te brengen aan de lezer.

 • Wat is een SEO copywriter?

  Een SEO copywriter is een schrijver die exact weet wat en hoe een tekst voor Google geschreven moet worden. Een SEO copywriter weet met welke Google-richtlijnen er rekening gehouden moeten worden én zorgt hij/zij ervoor dat dit op de juiste manier wordt verwerkt in de teksten. Het uiteindelijke doel van een SEO copywriter is een goede ranking van de website in Google.

 • Wat is een SEO tekst?

  SEO teksten zijn teksten die speciaal zijn geschreven om webpagina’s beter te laten scoren in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Bij het schrijven van SEO teksten moet rekening gehouden worden met een aantal factoren, denk hierbij aan zoekwoorden en de zoekvolumes die hierbij horen.

 • Hoeveel woorden moet een SEO tekst hebben?

  Het is belangrijk om de juiste lengte voor een SEO tekst aan te houden. Als het gaat om categoriepagina’s kun je de volgende richtlijnen aanhouden. Voor een tekst bovenaan een categoriepagina worden 50 tot 150 woorden aangehouden. Voor tekst onderaan een categoriepagina worden 300 tot 1000 woorden aangehouden. Uiteraard is de lengte van een SEO tekst afhankelijk van het onderwerp waarvoor je de tekst schrijft.

 • Wat is content optimalisatie?

  Bij content optimalisatie wordt de inhoud van een website zo goed mogelijk afgestemd op de zoekintenties van de desbetreffende doelgroep. Content optimalisatie is een belangrijk onderdeel in zoekmachine optimalisatie (SEO).

 • Wat heeft content met SEO te maken?

  Content is een goede manier om beter vindbaar te worden in zoekmachines. Door SEO toe te passen op de content voor je website vergroot je de kans dat bezoekers via een organische (gratis) weg op jouw website terechtkomen.