Google Shopping

Makkelijk! Je zoekt online naar een nieuw t-shirt en krijgt direct een selectie aan deals voor je neus. Compleet met afbeelding, prijs, verzendkosten en naam van de verkoper. Een duidelijk overzicht voordat je überhaupt de website van een verkoper hebt bezocht. Toch pas je even de zoekopdracht aan, je bent immers helemaal niet op zoek naar een paars t-shirt met gele stippen en een oranje kraagje. Met de zoekopdracht “t shirt groen slim fit” kom je al aardig in de buurt, klikken maar!

Wat is Google Shopping?

Google shopping is ideaal wanneer je online aan het shoppen bent. Met één klik kom je direct op de productpagina. Als je zou willen ben je binnen enkele klikken de trotse eigenaar van één van de ontelbare producten die online worden verkocht. Maar wat is Google shopping nou eigenlijk?

Google shopping is een categorie van de zoekmachine waarin enkel producten vertoond worden. Google shopping kent net zoals de reguliere zoekresultaten advertenties en organische resultaten. De organische zoekresultaten zijn enkel in de shopping categorie van Google te zien waar de shopping advertenties óók te zien zijn op de pagina van de reguliere zoekresultaten.

Benieuwd of shopping advertenties ook interessant zijn voor jouw bedrijf?

Onze specialisten kijken samen naar alle mogelijkheden binnen Google ads! Kom in contact met één van onze SEA experts.

Voor wie is Google shopping?

In het kort is er één vraag die je moet stellen om te weten of je in aanmerking komt voor Google Shopping;

“Is het technisch mogelijk om op jouw website iets te kopen zonder dat een verkoper hier ondersteuning bij biedt?”

Daarbuiten is het vaak zo dat bij shopping advertenties naar de prijs wordt gekeken. Dit betekent niet dat bedrijven met relatief hogere prijzen (bijvoorbeeld omdat er een betere klantenservice wordt aangeboden) geen kans maken. Hierbij zal het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf echter moeilijker kenbaar worden gemaakt.

Net zoals de andere Google Ads kanalen blijft het een proces van sturen op de juiste data. Verder borduren op dat wat werkt en wegsnijden of omvormen van dat wat niet werkt is ook bij shopping advertenties de sleutel tot succes.

De voordelen van Google shopping

Gemiddeld lage CPC’s

Adverteren op productniveau

Sprekende advertenties met de belangrijkste productinformatie

Google Search Ads levert direct resultaat. Wanneer je een campagne opzet, kan je dezelfde dag nog gevonden worden.

Vaak zelfs boven de zoek advertenties

Review (sterren) implementatie

Extra banner voor producten in de sale

Google shopping feed

Voor het produceren van een shopping feed is vaak de ondersteuning van een webbouwer nodig. Zelfs na de aanlevering is de shopping feed niet altijd in optimale staat. Om alle informatie op de juiste manier in een advertentie te verwerken is een shopping feed management tool erg handig. Middels een dergelijke tool is het mogelijk om alle waarden in de productfeed op ieder gewenst moment aan te passen. Hierdoor is de ondersteuning van de webbouwer niet nodig voor iedere kleine aanpassing die je wilt doorvoeren. Deze aanpassingen zijn nou juist erg belangrijk om pakkende advertenties te maken en een doordachte strategie te realiseren.

Google shopping als onderdeel van jouw Google Ads strategie

Google Shopping is een campagnetype wat zich met name op de do-fase richt van een internetgebruiker. De producten waarvan het algoritme denkt dat deze het meest relevant zijn voor de desbetreffende zoeker worden als advertentie uitgeserveerd. Na het klikken kom je direct op de productpagina. Doordat het pad naar een bestelling zo kort is wordt het minder waarschijnlijk dat iemand zich bedenkt. Iemand direct naar de productpagina leiden is echter niet altijd de meest wenselijke werkwijze.

Het voordeel van andere kanalen zoals search ads en display ads is dat je bijvoorbeeld op productcategorie- of merkniveau kan adverteren. Hiermee kan je de gebruiker stapsgewijs begeleiden middels filters of aanvullende informatie. Sommige internetgebruikers zitten nog niet in de do-fase maar nog iets daarvoor. Ze zijn nog aan het overwegen welk product ze willen en waarom ze bepaalde kenmerken extra belangrijk vinden. Een combinatie van de verschillende campagnetypen werkt daarom vaak het effectiefst.

Google shopping uitbesteden

Het uitdenken, toepassen en doorvoeren van een sterke Google Ads strategie vereist vrij specialistische kennis. Vaak wordt een online marketing bureau ingeschakeld om het google Ads account te beheren en te onderhouden. Websitepromotor is een online marketing bureau wat zich specialiseert in Google Ads én in SEO. Zo kan de Google Ads strategie naar een nog hoger niveau worden getild en indien wenselijk worden gecomplementeerd met SEO.

Mocht je interesse hebben in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden, neem dan contact op via het onderstaande formulier.