Google Ads Display

In de wereld van online adverteren is banner marketing een uiterst effectieve manier om je bedrijf een boost te geven, vooral op het gebied van naamsbekendheid. Google Display Ads is hierop geen uitzondering. Door gebruik te maken van Display advertenties kun je een breed scala aan mensen binnen jouw doelgroep bereiken.

SEO optimalisatie

Display advertising betekenis

Display marketing is een vorm van online adverteren waarbij je jouw doelgroep kunt bereiken door middel van visuele banners. De Display advertenties van Google Ads kunnen worden weergegeven op ruim 35 miljoen websites en apps. Dit betekent dat je met Display campagnes niet alleen het bereik vergroot binnen de zoekmachine van Google, maar ook daarbuiten. Het inzetten van Google Display advertenties kan dus zeker bijdragen aan het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen.

Display advertising verwijst naar het tonen van visuele advertenties op verschillende websites en apps. In tegenstelling tot tekstadvertenties maakt Display advertising gebruik van afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen om de aandacht van de doelgroep te trekken. Door visueel aantrekkelijke banners te creëren en ze op relevante websites te plaatsen, kun je jouw merk in de schijnwerpers zetten en de betrokkenheid van potentiële klanten vergroten.

Benieuwd hoe je met Display Ads jouw doelgroep beter kan bereiken?

Onze specialisten kijken graag samen met jou naar alle mogelijkheden voor de inzet van Display Ads. Kom in contact en plan een vrijblijvende afspraak in met een van onze SEA experts!

  Contact

  De voordelen van Google Ads banners

  Een van de grote voordelen van Display campagnes zijn de visuele mogelijkheden. In tegenstelling tot tekstadvertenties worden Display banners vormgegeven door middel van logo’s, afbeeldingen en zelfs video’s. Dit stelt je in staat om je boodschap op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen aan je doelgroep.

  Naast het visuele aspect bieden Google Display banners ook mogelijkheden om de juiste doelgroep te bereiken. Je kunt gebruikmaken van door Google aangemaakte doelgroepsegmenten, maar ook zelf specifieke doelgroepsegmenten definiëren. Op deze manier kun je de mensen bereiken die passen bij de doelgroep van jouw bedrijf. Voorbeelden van door Google aangemaakte doelgroepsegmenten zijn ‘Bedrijfsgrootte’ en ‘Autoliefhebbers’. Een voorbeeld van een zelf gedefinieerd doelgroepsegment is ‘Custom Intent’, waarbij je mensen kunt bereiken die specifieke zoekopdrachten hebben uitgevoerd.

  Display advertising in je SEA-strategie

  Een goede SEA-strategie reikt verder dan alleen het inzetten van Display campagnes. De kracht van Display zit hem in het grote bereik en de mogelijkheid om naamsbekendheid te genereren voor jouw bedrijf. Daarnaast hebben Display advertenties een ondersteunende waarde voor andere Google Ads-kanalen, zoals Search en Shopping, bij het bereiken van verkoopgerichte bedrijfsdoelstellingen.

  Display campagnes

  Bij het opzetten van een Display campagne zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om aantrekkelijke en opvallende banners te creëren die de boodschap van je merk effectief overbrengen. Denk hierbij aan het gebruik van pakkende afbeeldingen, een duidelijke call-to-action en een aantrekkelijk ontwerp.

  Daarnaast is het targeting aspect essentieel voor het succes van je Display campagne. Door je te richten op specifieke demografische gegevens, interesses en gedrag van je doelgroep, kun je ervoor zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste mensen op het juiste moment. Dit helpt je om de betrokkenheid te vergroten en meer potentiële klanten naar je website te leiden.

  Advertising banners

  Banner marketing is een krachtige strategie om je online zichtbaarheid te vergroten en je merk te promoten. Door gebruik te maken van effectieve advertising banners en ze op de juiste plaatsen te tonen, kun je de aandacht trekken van je doelgroep en ze naar je website leiden. Of het nu gaat om het vergroten van je naamsbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van conversies, advertising banners zijn een waardevol instrument in je online marketingstrategie.

  De kracht van Display advertenties

  Wat maakt Display advertising zo krachtig? Ten eerste biedt het een visuele impact die tekstadvertenties vaak missen. Door gebruik te maken van afbeeldingen, kleuren en beweging kun je de aandacht trekken en je merk op een gedenkwaardige manier presenteren. Bovendien stelt Display advertising je in staat om je advertenties te targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Dit betekent dat je jouw advertenties kunt tonen aan de mensen die het meest geneigd zijn om geïnteresseerd te zijn in je producten of diensten.

  Display advertenties uitbesteden

  Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je Display campagnes en het creëren van effectieve advertising banners, staan onze ervaren SEA-specialisten klaar om je te helpen. Wij kennen de ins en outs van Google Display Ads en kunnen je begeleiden bij elke stap van het proces..

  Benieuwd naar de voordelen die Display marketing met zich meebrengt? En hoe wij dit kanaal willen inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

  Veelgestelde vragen over display

 • Hoe werkt Google display?

  Google Display werkt in essentie als een soort veiling. Op het moment dat een gebruiker een website (van het Google Display netwerk) bezoekt,vindt er een advertentieveiling plaats. Verschillende adverteerders concurreren om weergegeven te worden met hun advertentie. Hierbij wordt er een ‘winnaar’ gekozen op basis van onder andere het bod en de relevantie

 • Wat is Google Display Netwerk?

  Het Google Display Netwerk is het netwerk van alle websites en apps van Google en aangesloten partners van Google, die Display advertenties van Google Ads kunnen vertonen. Het Google Display Netwerk bestaat uit ruim 35 miljoen websites en apps.

 • Wat is display reclame?

  Display reclame verwijst naar een vorm van online reclame waarbij visuele advertenties worden vertoond op bijvoorbeeld een website of een app. Het visueel georiënteerde karakter en de plek van de advertenties (op een website/ app en niet in de zoekmachine zelf) zijn kenmerken van display reclame. Een verwant begrip van display reclame is Banner Marketing. Hierbij is display reclame het breder begrip en duidt het naar het hele domein van visuele advertenties op online platforms, terwijl Banner Marketing specifiek refereert naar banners als populaire vorm van de display reclame.

 • Wat is een voordeel van het gebruik van responsieve display-advertenties?

  In een responsieve display-advertentie kun je in totaal 15 afbeeldingen, 5 bedrijfslogo’s, 5 advertentie koppen, 1 lange advertentie kop, 5 advertentie beschrijvingen en 5 video’s opgeven. Hierbij creëert Google met de bouwstenen combinaties voor de advertentie-uitingen. En des te meer input je aan het systeem geeft (door deze elementen in te vullen in de advertentie), des te meer bouwstenen je aan Google geeft om hier advertenties mee te maken. Op den duur herkent het systeem goed werkende combinaties en weet het wanneer welke variant vertoond dient te worden.