Blog

Adverteren met Microsoft Ads

Auteur:
Freshta Aslami

Bij Websitepromotor zetten we vol vertrouwen in op het krachtige Google platform om onze klanten naar de top van de zoekresultaten te katapulteren. Maar wacht, je verwacht het misschien niet, maar naast Google is er nog een onontdekte wereld van kansen voor adverteerder die je niet mag missen.

Stel je voor dat je jouw bereik kunt vergroten en nieuwe doelgroepen kunt aantrekken zonder de hevige concurrentie van Google. Dat kan! Maak kennis met de verborgen schat van adverteren – Microsoft Ads. Lees verder en ontdek hoe dit vaak over het hoofd geziene platform jouw marketingstrategie naar een hoger niveau kan tillen!

Wat is Microsoft Ads?

Microsoft Ads is een online advertentieplatform dat wordt beheerd door Microsoft. Met Microsoft Ads kunnen adverteerders betaalde advertenties weergeven op verschillende Microsoft platforms, waaronder de Bing zoekmachine, MSN, Outlet en partnerwebsites. Het platform werkt op een vergelijkbare manier als Google, waarbij adverteerders bieden om hun advertenties te laten verschijnen wanneer gebruikers relevante zoekopdrachten uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Ads?

Microsoft Ads biedt verschillende voordelen voor adverteerders die het platform gebruiken om hun advertenties te verspreiden. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Bereik een breed publiek: ondanks dat Google nog altijd de populairste zoekmachine is, heeft Bing een aanzienlijk groot marktaandeel weten te verkrijgen. Wereldwijd bezit Bing 3% van de zoekmachinemarkt. Daardoor is het een platform waarmee je een waardevol publiek kan bereiken die niet bij andere zoekmachines te vinden is.
  • Lagere concurrentie: omdat veel adverteerders zich op Google Ads richten, kan adverteren op Bing minder concurrentie en goedkopere klikkosten betekenen. Dat is dan weer lekker voor de portemonnee 😉
  • Geavanceerde targetingopties: Microsoft Ads biedt vergelijkbare targeting mogelijkheden als Google Ads, waardoor je jouw advertenties kunt richten op specifieke demografische gegevens, locaties, apparaten en tijden.
  • Uitgebreide rapportage en inzichten: Microsoft Ads biedt gedetailleerde rapporten en analyses van de advertentiecampagnes. Dit geeft je waardevolle inzichten in de prestaties van de advertenties en helpt bij het nemen van beslissingen om de campagnes te optimaliseren. Zo weet je zeker dat je altijd jouw doelgroep bereikt.
  • Apparaat- en tijdsplanning: je kunt bepalen op welke apparaten (desktops, tablets, smartphones) en wanneer de advertenties worden weergegeven. Hierdoor wordt het advertentiebudget efficiënter beheerd en de prestaties gemaximaliseerd op de momenten dat jouw doelgroep actief is.
  • Gemakkelijke import vanuit Google Ads: als je al adverteert op Google Ads kun je jouw campagnes vrij eenvoudig importeren naar Microsoft Ads. Dit bespaart tijd en moeite bij het opzetten van nieuwe campagnes op het platform.

Kort samengevat biedt Microsoft Ads de kans om een breed publiek te bereiken, met minder concurrentie en met geavanceerde targetingopties om zo advertenties te richten op relevante gebruikers. Microsoft Ads is een waardevol platform om, naast andere advertentiekanalen, op te nemen in de marketingmix.

Ben je benieuwd hoe Microsoft Ads jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Microsoft Ads jouw bedrijf kan laten groeien. Ons team van ervaren experts staat klaar om je te begeleiden!

Vragen of interesse? Wij helpen je graag.

Onze specialisten staan voor je klaar om antwoorden te geven!

    Contact