Blog

Performance Max campagne met een winkeldoel

Auteur:
Freshta Aslami

Performance Max campagnes zijn al enige tijd onderdeel van het digitale marketinglandschap. Met de geoptimaliseerde zichtbaarheid en doelgerichte advertenties hebben marketeers wereldwijd deze campagnes omarmd om hun online aanwezigheid te versterken. Maar wat als we je vertellen dat de voordelen van Performance Max campagnes niet beperkt zijn tot de online wereld?

Het is namelijk ook mogelijk om offline winkeldoelen te meten binnen deze geavanceerde Ads campagnes. Hierdoor is het mogelijk om de impact van de marketinginspanningen op een bredere en diepere manier te analyseren, zowel op online als offline gebied.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de integratie van offline winkeldoelen in Performance Max campagnes.

Het verschil tussen online en offline doelen

Binnen de Performance Max campagnes van Google Ads is de keuze tussen online en offline doelen belangrijk voor marketeers die hun advertentie strategie├źn willen aanscherpen. Online doelen leggen de nadruk op meetbare digitale conversies, zoals website aankopen en formulier verzendingen op de website. Andere doelen kunnen het bekijken van een pagina zijn, het toevoegen van een product in het winkelmandje of het meten van mailklikken.

Aan de andere kant kun je nu binnen een Performance Max campagne ook de offline doelen meten van een bedrijf. Een offline doel richt zich bijvoorbeeld op het meten van fysieke winkel bezoeken die direct voortkomen uit online advertenties interacties. Stel je voor dat een kledingwinkel online adverteert met de intentie om klanten naar hun fysieke winkels te trekken. Het offline doel hier zou zijn om te meten hoeveel consumenten daadwerkelijk de winkel bezoeken na het zien van de online advertentie. Door geavanceerde locatietracking marketeers nu de impact van hun online campagnes op offline resultaten in kaart brengen en zo een uitgebreid beeld krijgen van de algehele effectiviteit van hun strategie├źn.

Hoe stel je offline winkeldoelen in binnen de Performance Max campagne?

Om een Performance Max campagne met een winkeldoel op te zetten, maak je een nieuwe Performance Max campagne aan. Tijdens het configureren van de campagne kun je specifieke doelstellingen instellen, zoals het stimuleren van winkelbezoeken.
Een cruciale stap in dit proces is het koppelen van je Google Mijn Bedrijf account aan je Google Ads account. Door deze koppeling kunnen Performance Max campagnes nauwkeuriger de locaties van je fysieke winkels targeten en winkelbezoeken meten.

Kort samengevat kan het een beter inzicht geven in de marketinginspanningen door zowel online als offline activiteiten maximaal meetbaar te maken. Het streven naar winkeldoelen in je campagnes kan aanzienlijk bijdragen aan een toename van het winkelverkeer. Online en offline hoeven niet als tegenpolen worden beschouwd, maar kunnen elkaar juist versterken voor het behalen van optimale resultaten.

Ben je benieuwd hoe Performance Max campagnes jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons team van ervaren experts staat klaar om je te begeleiden!

Vragen of interesse? Wij helpen je graag.

Onze specialisten staan voor je klaar om antwoorden te geven!

    Contact