YouTube advertising om jouw merk te positioneren

Adverteren via YouTube kan op verschillende manieren. Het is een ideaal kanaal om merkvoorkeur te creëren, naamsbekendheid op te bouwen of een bepaalde actie te stimuleren (zoals storevisits).

Je kunt jouw YouTube-video uitserveren aan specifieke doelgroepen. Zo kun je bijvoorbeeld targeten op interesses, koopintenties of specifieke zoektermen. YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld, het is daarmee een uitermate geschikt kanaal om je merk te positioneren en je naamsbekendheid te vergroten. Of je nu een nonprofit organisatie bent of webshop, YouTube advertising is interessant voor iedere bedrijfstak.

Oneindig veel mogelijkheden met YouTube advertising

YouTube advertising (of in het algemeen adverteren met video) is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en haast niet meer weg te denken uit een gedegen online marketingstrategie. De populariteit van video advertising gaat hand in hand met de opkomst van diverse social media zoals Instagram, TikTok en Snapchat waarbij het mogelijk is om in één keer een hele grote groep mensen te bereiken.

Adverteren met video kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van je doel. De meerwaarde van video zit hem echt in een stukje merkbeleving en storytelling. Door middel van bewegend beeld gaat het creëren van een bepaalde sfeer of identiteit makkelijker dan bijvoorbeeld bij campagne kanalen zoals Search of door de inzet van Google Shopping.

Benieuwd of search advertenties ook interessant zijn voor jouw bedrijf?

Onze specialisten kijken samen naar alle mogelijkheden binnen Google ads! Kom in contact met één van onze SEA experts.

YouTube advertising in de praktijk

Voor ieder campagnetype binnen Google Ads geldt dat het succes grotendeels wordt bepaald door de achterliggende strategie; wat is het doel van de campagne? Ook het succes van YouTube advertising wordt grotendeels bepaald door een aantal basisingrediënten. In de eerste plaats zul je een zeker campagnesubtype moeten bepalen, er zijn namelijk verschillende vormen van YouTube advertising inzetbaar zoals InStream-advertenties, bumperadvertenties of een advertentiereeks.

Bumper ads

Bumperadvertenties duren 6 seconden (of korter) en worden tevens vóór, tijdens of na een andere video afgespeeld. Kijkers kunnen deze advertentie niet skippen. Het is een ideale advertentievariant om veel mensen te bereiken met een korte boodschap of sneak preview.

InStream-advertenties

Dit is een advertentie die vóór, tijdens of na een video kan worden afgespeeld. Het zijn uitermate geschikte advertenties voor merkbeleving en brand-awareness. Je kunt veel van je product (of dienst) uitlichten en onder de aandacht brengen aan een grote doelgroep. Je advertenties kun je op meerdere manieren inzetten, bijvoorbeeld skippable-ads die je na 5 seconden kunt overslaan. Een andere mogelijkheid is om een video-advertentie in te zetten die je niet kunt skippen, je betaalt dan op basis van vertoningen.

Advertentiereeks

Met een advertentiereeks via YouTube zet je maximaal in op naamsbekendheid, product-en merkoverweging. Deze advertentievorm leent zich ook uitermate voor storytelling, als adverteerder bepaal je namelijk zelf in welke volgorde bepaalde video’s worden uitgeserveerd binnen je doelgroep. Je kunt perfect een verhaal vertellen.

Zelf video’s maken voor YouTube advertising?

Een van de grootste struikelblokken voor de inzet van een videocampagne was (tot voor kort) altijd het creëren van de juiste video content. Inmiddels kun je via de item bibliotheek van Google zelf als adverteerder prima video’s samenstellen op basis van templates, tekst en afbeeldingen. Deze video’s kun je direct inzetten voor jouw campagne doeleinden.

Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om zelf videocontent te ontwikkelen. Houdt daarbij altijd goed rekening met de achterliggende gedachte; wat wil je precies bereiken met je video? Vermijd te lange video’s zonder duidelijke call to action. Je moet binnen een paar seconden de interesse van de kijker weten te wekken.

YouTube advertising uitbesteden?

Benieuwd hoe YouTube advertising past in jouw online marketingstrategie? Neem dan eens contact op met Websitepromotor en laten we de mogelijkheden gezamenlijk bekijken.