Video search

In de wereld van digitale marketing zijn videoadvertenties een krachtig middel om je merk te promoten en je doelgroep te bereiken. Een van de meest effectieve platforms voor videoadvertenties is YouTube, het op één na grootste zoekplatform ter wereld. Met Google Video Adverteren kun je jouw video’s specifiek targeten op relevante doelgroepen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je merk te positioneren, naamsbekendheid op te bouwen en de gewenste acties te stimuleren.

SEO optimalisatie

Google Video adverteren

Videoadvertenties hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en spelen een essentiële rol in een succesvolle online marketingstrategie. Met de opkomst van verschillende social media-platforms, zoals Instagram, TikTok en Snapchat, is het nu mogelijk om met één video een groot publiek te bereiken. Google Video Advertising biedt diverse advertentie-indelingen, afhankelijk van je doelen en doelgroep. Het unieke van videoadvertenties is dat ze een sterke merkbeleving en storytelling mogelijk maken, waardoor je gemakkelijker een bepaalde sfeer of identiteit kunt creëren.

Benieuwd of Google Video Advertenties ook interessant zijn voor jouw bedrijf?

Onze SEA specialisten helpen je graag verder! Kom eenvoudig met ons in contact voor een vrijblijvend adviesgesprek van 30 minuten.

  Contact

  Waarom Google Video adverteren

  Het succes van Google Video Adverteren hangt grotendeels af van de achterliggende strategie en het stellen van duidelijke doelen. Het is belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met je videocampagne. Of je nu merkbekendheid wilt vergroten, producten wilt promoten of de betrokkenheid van je doelgroep wilt vergroten, een goed doordachte strategie is essentieel. Door je videoadvertenties te targeten op specifieke doelgroepen en relevante zoektermen, vergroot je de kans op succes.

  Verschillende advertentie-indelingen bij Google Video adverteren

  Bij Google Video Adverteren zijn er verschillende advertentie-indelingen beschikbaar, elk met zijn eigen voordelen en toepassingen.

   

  Bumperadvertenties

  Bumperadvertenties duren maximaal 6 seconden en worden afgespeeld vóór, tijdens of na een andere video. Deze advertenties kunnen niet worden overgeslagen en zijn ideaal voor het bereiken van een breed publiek met een korte boodschap of sneak preview.

   

  InStream-advertenties

  InStream-advertenties worden ook afgespeeld vóór, tijdens of na een video. Ze zijn zeer geschikt voor het opbouwen van merkbeleving en het vergroten van de naamsbekendheid. Er zijn skippable-ads beschikbaar die na 5 seconden kunnen worden overgeslagen, evenals niet-skippable video-advertenties waarvoor je betaalt op basis van vertoningen.

   

  Advertentiereeks

  Met een advertentiereeks kun je een verhaal vertellen en maximaal inzetten op naamsbekendheid, product overweging en merkbeleving. Je bepaalt zelf de volgorde waarin video’s worden weergegeven aan je doelgroep, waardoor je een samenhangend verhaal kunt presenteren.

  Videocontent voor video advertententies

  Een van de grootste struikelblokken voor de inzet van een videocampagne was (tot voor kort) altijd het creëren van de juiste video content. Inmiddels kun je via de item bibliotheek van Google zelf als adverteerder prima video’s samenstellen op basis van templates, tekst en afbeeldingen. Deze video’s kun je direct inzetten voor jouw campagne doeleinden.

  Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om zelf videocontent te ontwikkelen. Houdt daarbij altijd goed rekening met de achterliggende gedachte; wat wil je precies bereiken met je video? Vermijd te lange video’s zonder duidelijke call to action. Je moet binnen een paar seconden de interesse van de kijker weten te wekken.

  Google Video adverteren uitbesteden

  Als je optimaal wilt profiteren van de mogelijkheden van Google Video Adverteren, maar zelf niet over de benodigde kennis en ervaring beschikt, is het verstandig om het uit te besteden aan een gespecialiseerd team van online marketingexperts. Onze SEA-specialisten hebben uitgebreide kennis van het Google Ads-platform en kunnen je helpen bij het opzetten en optimaliseren van effectieve videocampagnes. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Google Video Adverteren en samen te werken met een ervaren online marketingteam, kun je jouw merk naar nieuwe hoogten brengen en je concurrentie een stap voor blijven.

  Benieuwd hoe YouTube advertising past in jouw online marketingstrategie? Neem dan eens contact op met Websitepromotor en laten we de mogelijkheden gezamenlijk bekijken.

  Veelgestelde vragen over display

 • Hoe werkt Google display?

  Google Display werkt in essentie als een soort veiling. Op het moment dat een gebruiker een website (van het Google Display netwerk) bezoekt,vindt er een advertentieveiling plaats. Verschillende adverteerders concurreren om weergegeven te worden met hun advertentie. Hierbij wordt er een ‘winnaar’ gekozen op basis van onder andere het bod en de relevantie

 • Wat is Google Display Netwerk?

  Het Google Display Netwerk is het netwerk van alle websites en apps van Google en aangesloten partners van Google, die Display advertenties van Google Ads kunnen vertonen. Het Google Display Netwerk bestaat uit ruim 35 miljoen websites en apps.

 • Wat is display reclame?

  Display reclame verwijst naar een vorm van online reclame waarbij visuele advertenties worden vertoond op bijvoorbeeld een website of een app. Het visueel georiënteerde karakter en de plek van de advertenties (op een website/ app en niet in de zoekmachine zelf) zijn kenmerken van display reclame. Een verwant begrip van display reclame is Banner Marketing. Hierbij is display reclame het breder begrip en duidt het naar het hele domein van visuele advertenties op online platforms, terwijl Banner Marketing specifiek refereert naar banners als populaire vorm van de display reclame.

 • Wat is een voordeel van het gebruik van responsieve display-advertenties?

  In een responsieve display-advertentie kun je in totaal 15 afbeeldingen, 5 bedrijfslogo’s, 5 advertentie koppen, 1 lange advertentie kop, 5 advertentie beschrijvingen en 5 video’s opgeven. Hierbij creëert Google met de bouwstenen combinaties voor de advertentie-uitingen. En des te meer input je aan het systeem geeft (door deze elementen in te vullen in de advertentie), des te meer bouwstenen je aan Google geeft om hier advertenties mee te maken. Op den duur herkent het systeem goed werkende combinaties en weet het wanneer welke variant vertoond dient te worden.