Technische SEO (Search Engine Optimization)

Technische SEO (Search Engine Optimization) speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Het vormt de basis voor een optimale online vindbaarheid en draagt bij aan het vergroten van het aantal websitebezoekers en leads. Wanneer we praten over een effectieve SEO-strategie, is het verbeteren van de technische aspecten van je website een essentiële eerste stap.

SEO optimalisatie

Wat is technische SEO?

Wat houdt technische SEO precies in? Het omvat het analyseren en optimaliseren van de technische elementen van je website om ervoor te zorgen dat zoekmachines zoals Google je site gemakkelijk kunnen vinden, begrijpen en indexeren. Daarnaast is het ook van belang dat je website gebruiksvriendelijk is voor bezoekers, zodat zij moeiteloos door je site kunnen navigeren en de gewenste informatie kunnen vinden.

Voordat we ons richten op andere belangrijke aspecten van SEO, zoals zoekwoordonderzoek, contentoptimalisatie en linkbuilding, beginnen we met een grondige technische analyse van je website. Onze ervaren SEO-specialisten nemen de tijd om alle technische punten van je site door te lichten en bieden op maat gemaakt advies om de prestaties te verbeteren. Het doel is om je organische posities in zoekmachines te versterken, waardoor je zichtbaarheid toeneemt en meer gerichte websitebezoekers worden aangetrokken.

Technische SEO checklist

Tijdens de technische analyse komen verschillende belangrijke onderdelen aan bod. We kijken bijvoorbeeld naar de XML-sitemap, een overzicht van alle URL’s op je website, waarmee zoekmachines makkelijker nieuwe pagina’s kunnen ontdekken en indexeren. Daarnaast besteden we aandacht aan de robots.txt, een bestand dat technische instructies bevat voor zoekmachine crawlers, zoals welke pagina’s wel of niet geïndexeerd moeten worden.

Een andere belangrijke factor is de snelheid van je website. Een snelle laadtijd is niet alleen cruciaal voor een positieve gebruikerservaring, maar heeft ook invloed op je vindbaarheid in zoekmachines. We kijken naar de snelheid op zowel mobiele apparaten als computers en geven advies over mogelijke optimalisaties om de prestaties te verbeteren.

Afbeeldingen spelen ook een rol bij technische SEO. Grote afbeeldingen kunnen de laadtijd van je website vertragen, wat zowel frustrerend is voor bezoekers als nadelig voor je SEO-resultaten. We adviseren over het optimaliseren van afbeeldingen, inclusief het gebruik van ALT-teksten en attributen om waardevolle informatie aan zoekmachines te verstrekken.

Daarnaast letten we op crawlbaarheid, interne linkstructuur, URL-structuur, mobiele optimalisatie en nog veel meer. Elk van deze technische elementen draagt bij aan een solide basis voor je SEO-strategie.

Technische SEO uitbesteden

Het implementeren van technische SEO-optimalisaties kan complex zijn, vooral als je niet over de benodigde technische kennis beschikt. Gelukkig staan we klaar om je te ondersteunen. Naast onze grondige technische analyse bieden we begeleiding bij het begrijpen en implementeren van de aanbevelingen. Heb je geen webbouwer of ontwikkelaar die de wijzigingen kan doorvoeren? Geen probleem! We hebben samenwerkingsverbanden met verschillende betrouwbare partners die we kunnen inschakelen om de technische optimalisaties voor je website uit te voeren.

Onthoud dat technische SEO geen eenmalige taak is. Het is een doorlopend proces waarbij je de prestaties van je website voortdurend moet monitoren en updaten om in te spelen op de veranderende algoritmes van zoekmachines. Benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze SEO-specialisten. We staan klaar om je te helpen bij het verbeteren van je technische SEO en het behalen van betere resultaten in zoekmachines.

Wil je weten of de techniek van jouw website in orde is?

Neem contact met ons op via de button en plan een vrijblijvende sessie van 30 minuten met onze specialisten voor een technische scan.

  Contact

  Veelgestelde vragen over technische SEO

 • Wat is SEO techniek?

  De techniek van de website is 1 van de 3 onderdelen van SEO, het vormt een fundering om op te bouwen. Simpel gezegd is de techniek van de website hoe de website in elkaar zit. Dit is niet alleen voor de websitebezoekers van belang, maar ook zeker voor zoekmachines zoals Google.

 • Wat is een technische SEO checklist?

  Een technische SEO checklist, ook wel technische analyse genoemd, is een manier om stapsgewijs een website te kunnen controleren op de techniek. Als de technische checklist volledig is ingevuld komen hier actiepunten uit. Deze actiepunten kunnen vervolgens door een webbouwer worden opgepakt. Hierna is de fundering van de website goed en scoor je punten bij Google!

 • Waarom is technische SEO belangrijk?

  Als de techniek van je website goed is, geef je geen onnodige fouten door aan Google. Als de techniek goed is en je gaat aan de slag met SEO, sta je al 1-0 voor omdat de fundering van je website erg belangrijk is voor Google.

 • Wat valt er onder technische SEO?

  Technische SEO kent verschillende belangrijke punten, waaronder het optimaliseren van de website snelheid en de mobiele gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het belangrijk om te focussen op het oplossen van technische fouten, zoals gebroken links en foutieve redirects, en het gebruiken van een duidelijke en gestructureerde website met behulp van een logische interne linkstructuur. Ten slotte speelt het gebruik van juiste HTML-codering, het voorkomen van dubbele content, de juiste heading tags en 404 pagina’s een belangrijke rol voor de techniek van de website.