Wat is linkbuilding?

Na Technische optimalisaties en Content optimalisaties is Linkbuilding de derde en laatste pijler van een succesvol SEO-traject. Linkbuilding kan je simpelweg beschrijven als het ‘bouwen’ van links naar je website toe. Denk hierbij aan het bouwen van wegen naar een stad toe bijvoorbeeld. Door middel van linkbuilding kan er meer verkeer gegenereerd worden wat via verschillende kanalen naar je website toe wordt geleid. Hoe dat allemaal precies in zijn werking gaat lees je hieronder verder.

Waarom linkbuilding inzetten?

Google is (zoals andere zoekmachines) een alsmaar groeiende database van (website)pagina’s die gebruikers kunnen vinden door middel van allerlei zoekopdrachten. Om al deze websites en pagina’s in kaart te brengen maakt Google gebruik van het programma Googlebot. Dit programma struint het internet af en indexeert deze pagina’s waar toegestaan.

Wat heeft linkbuilding hier mee te maken? Door middel van het succesvol inzetten van linkbuilding heeft Googlebot meer routes om af te leggen naar jouw specifieke pagina’s. Een toename van pagina’s en domeinen die naar je website verwijzen, heeft een positief effect op de vindbaarheid van je website.

Verder is linkbuilding een goede manier om waarde te creëren voor je website. Dit gaat in zijn werking door de autoriteit van jouw website te verhogen door hier kwalitatieve websites naar te laten verwijzen. Hoe meer kwalitatieve pagina’s en domeinen naar jouw website verwijzen, hoe sterker de autoriteit van je website zal toenemen. Op den duur zal dit leiden tot een verbeterde positie in zoekresultaten, wat leidt tot meer verkeer en vervolgens een hogere website waarde. 

Benieuwd naar wat linkbuilding voor jouw website kan betekenen?

Onze specialisten kijken samen naar alle mogelijkheden van jouw website! Kom in contact en plan een SEO sessie in van 30 minuten.

Het gebruik van backlinks in SEO

Linkbuilding voer je uit door het plaatsen van backlinks op websites die vervolgens terug verwijzen naar jouw website. Maar hoe krijg je nou zo’n backlink op een andere website? Je kan niet zomaar andermans website aanpassen en daar je link plaatsen.

Er zijn veel manieren om dit ‘gratis’ voor elkaar te krijgen. Zo kan je aan linkruil doen met andere partijen, gastbloggen op andere websites of dermate waardevolle content creëren dat er organische backlinks ontstaan.

Eén van de nadelen van gratis linkbuilding is dat het veel tijd kost. Het nadeel van betaalde linkbuilding is natuurlijk dat het geld kost. Maar buiten dat geeft betaalde linkbuilding je veel mogelijkheden. Zo kun je zelf:

– je linkbuilding strategisch insteken

– kiezen tussen, of een combinatie van, kwantitatieve of kwalitatieve linkbuilding

– bepalen waar en met welke content (ankertekst) je link wordt geplaatst

Linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van linkbuilding geeft je de mogelijkheid om geadviseerd te worden door professionals die in samenspraak met jou de optimale linkbuilding strategie voor jouw website formuleren. Door middel van het vooraf afspreken van een linkbuilding budget kan er gericht gestuurd worden op efficiënte linkbuilding. In plaats van zelf te moeten onderzoeken wat geschikte websites zijn om je backlinks te laten plaatsen, wordt je hierin ondersteunt en ontlast.

De linkbuilding specialisten van Websitepromotor

Bij Websitepromotor word je bijgestaan door specialisten die alle expertise in huis hebben om jouw linkbuilding succesvol op te zetten. Zelf al aan linkbuilding gedaan? Dan helpen wij je graag om je linkbuilding naar het volgende niveau te tillen. Advies nodig over backlinks, linkbuilding in het algemeen, of behoefte aan een complete linkbuilding strategie? Dan helpen onze SEO-specialisten je graag verder!