Wat is linkbuilding?

Na technische optimalisaties en content optimalisaties is linkbuilding de derde en laatste pijler van een succesvol SEO-traject. Linkbuilding kan je simpelweg beschrijven als het ‘bouwen’ van links naar je website toe. Vergelijk het met het aanleggen van wegen naar een stad. Door middel van linkbuilding kan er meer verkeer worden gegenereerd, dat via verschillende kanalen naar jouw website wordt geleid. Hieronder vind je meer informatie over hoe dit precies werkt.

Waarom linkbuilding inzetten?

Google bevat  net als andere zoekmachines, een groeiende database van (website)pagina’s die gebruikers kunnen vinden door middel van verschillende zoekopdrachten. Om al deze websites en pagina’s in kaart te brengen, maakt Google gebruik van het programma Googlebot. Dit programma doorzoekt het internet en indexeert de pagina’s waar dat is toegestaan. Maar wat heeft linkbuilding hier mee te maken? Door linkbuilding succesvol toe te passen, biedt je de Googlebot meer routes om naar jouw specifieke pagina’s te navigeren. Een toename van pagina’s en domeinen die naar jouw website linken, heeft een positief effect op de vindbaarheid van jouw website.

Daarnaast is linkbuilding een effectieve manier om waarde voor jouw website te creëren. Dit gebeurt door de autoriteit van jouw website te verhogen met verwijzingen van kwalitatieve websites. Hoe meer kwalitatieve pagina’s en domeinen naar jouw website linken, des te sterker wordt de autoriteit van jouw website. Uiteindelijk leidt dit tot een verbeterde positie in zoekresultaten, wat resulteert in meer verkeer en een hogere waarde voor jouw website.

Benieuwd hoe we linkbuilding voor jouw website in kunnen zetten?

Onze specialisten weten precies waar voor jouw website nog winst te behalen valt! Neem contact op via de button om een gratis SEO sessie van 30 minuten in te plannen.

  Contact

  Het belang van backlinks in SEO

  Bij linkbuilding plaats je backlinks op andere websites die vervolgens naar jouw website verwijzen. Maar hoe krijg je zo’n backlink op een andere website? Je kunt niet zomaar de website van iemand anders aanpassen en daar je link plaatsen. Er zijn verschillende manieren om dit gratis voor elkaar te krijgen. Zo kun je linkruil doen met andere partijen, gastbloggen op andere websites of waardevolle content creëren waardoor organische backlinks ontstaan. Een van de nadelen van gratis linkbuilding is dat het veel tijd kost. Het nadeel van betaalde linkbuilding is uiteraard dat het geld kost. Maar betaalde linkbuilding biedt ook veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld:

  – Je linkbuilding strategisch benaderen.
  – Kiezen tussen kwantitatieve of kwalitatieve linkbuilding, of een combinatie van beide.
  – Bepalen waar en met welke content (ankertekst) je link wordt geplaatst.

  Linkbuilding uitbesteden

  Het uitbesteden van linkbuilding stelt je in staat om geadviseerd te worden door professionals die in samenspraak met jou de optimale linkbuilding strategie voor jouw website kunnen formuleren. Door van tevoren een linkbuilding budget af te spreken, kan er gericht worden gestuurd op efficiënte linkbuilding. In plaats van zelf te moeten onderzoeken welke websites geschikt zijn om jouw backlinks te plaatsen, word je hierin ondersteund en ontlast.

  Bij Websitepromotor staan specialisten klaar met alle expertise die nodig is om jouw linkbuilding succesvol op te zetten. Heb je zelf al aan linkbuilding gedaan? Dan helpen wij je graag om jouw linkbuilding naar het volgende niveau te tillen. Heb je advies nodig over backlinks, linkbuilding in het algemeen, of heb je behoefte aan een complete linkbuilding strategie? Onze SEO-specialisten helpen je graag verder!

  Veelgestelde vragen over linkbuilding

 • Wat houdt linkbuilding in?

  Linkbuilding is een strategie om links van andere websites naar jouw website te krijgen en het is een belangrijk onderdeel van SEO. Het gaat namelijk om het vergroten van de autoriteit en relevantie van je website, waardoor je hogere posities in zoekmachines als Google kunt behalen.

 • Hoe doe je aan linkbuilding?

  Er zijn meerdere manieren van linkbuilding mogelijk. Diverse vormen van linkbuilding zijn het schrijven van gastbloggen, het (laten) vermelden van jouw website op een relevante andere website, maar bijvoorbeeld ook vermeldingen op bedrijfsgidsen en startpagina’s.

 • Wat zijn de voordelen van linkbuilding?

  Linkbuilding heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn 1) verhoogde website autoriteit, 2) verbeterde zoekmachine posities, 3) toename van organisch verkeer en 4) verhoogde merkbekendheid en zichtbaarheid.

 • Kun je linkbuilding uitbesteden?

  Jazeker! Het is zelfs een goed idee om je linkbuilding uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf of professional. Een samenwerkingspartner die zich focust op linkbuilding heeft hierover namelijk alle expertise in huis en beschikt vaak over een breed netwerk van relevante websites. Daarbij bespaart het je ook nog eens veel tijd en inspanning.

 • Waarom zou je linkbuilding uitbesteden?

  Veel bedrijven kiezen ervoor om linkbuilding uit te besteden en dat is ook niet gek. Het is namelijk een vrij technisch proces en daarbij is het ook nog eens erg tijdrovend. Bovendien heb je de juiste middelen nodig om ook daadwerkelijk effectieve linkbuilding uit te kunnen zetten. 

 • Hoeveel kost linkbuilding?

  De kosten voor linkbuilding zijn variërend en afhankelijk van verschillende factoren. Enkele voorbeelden van deze factoren zijn het type linkbuilding dat je nodig hebt, maar ook de kwaliteit, relevantie en de hoeveelheid van de gewenste links spelen een grote rol in de prijs.

 • Wat zijn backlinks en wat doen ze?

  Backlinks zijn links op externe websites die naar jouw website verwijzen.

 • Hoe kom je aan backlinks?

  Je kunt op verschillende manieren aan backlinks komen. Zo kun je bijvoorbeeld gastblogs schrijven voor andere websites en daarin een link toevoegen naar jouw eigen website. Een andere manier is door je aan te melden bij diverse bedrijfsgidsen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om samen te werken met een partner die dit proces voor je uit handen neemt.

 • Wat is externe linkbuilding?

  Externe linkbuilding verwijst naar het proces van het verkrijgen van externe links van andere websites naar jouw eigen website.

 • Hoe ziet een backlink eruit?

  Een backlink is meestal tekstueel en kan er als volgt uitzien: 1) een ankertekst link, 2) een url-link of 3) een afbeeldingslink.

 • Wat is het verschil tussen een interne link en een externe link?

  Het verschil tussen een interne en externe link is eigenlijk erg makkelijk. Een interne link verwijst namelijk naar een andere pagina binnen dezelfde website, terwijl een externe link verwijst naar een pagina op een andere website.