Discovery Ads

Middels diverse manieren kun je de naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroten, maar Discovery Advertenties mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Met Discovery Ads kun je maar liefst 3 miljard gebruikers bereiken, maar wat is het dan precies?

Wat is Discovery Ads?

Met Discovery kun je meer bereik creëren en visueel zichtbaar zijn op netwerken zoals Gmail, de homepage van YouTube of in de Google Discovery feed, die gebruikers gepersonaliseerde onderwerpen laat zien. De bouwstenen voor de advertenties zijn koppen, logo’s van het bedrijf en kwalitatieve afbeeldingen waarmee je vertoond wil worden.
Het algoritme analyseert het gedrag van de gebruikers en wanneer dit raakvlakken heeft met de ingerichte advertenties, zullen de advertenties vertoond worden. Het grootste verschil met Display advertenties is dat je bij Discovery Ads minder hoeft te optimaliseren en meer aan het algoritme overlaat. Dit is omdat dit campagnetype meer geautomatiseerd is.

Benieuwd of discovery advertenties ook interessant zijn voor jouw bedrijf?

Onze specialisten kijken samen naar alle mogelijkheden binnen Google ads! Kom in contact met één van onze SEA experts.

De voordelen van Google Discovery Ads

Discovery Ads heeft diverse voordelen, maar hieronder hebben wij er twee voor je uitgelicht.

Visueel aantrekkelijke advertenties

Met Discovery Ads kun je in één handomdraai advertenties maken die visueel goed ogen. Zo kun je de aandacht van gebruikers trekken en hen tot actie aanzetten. Je kunt er zelfs gebruik maken van carrousel afbeeldingen, waarbij je kunt swipen door meerdere afbeeldingen:

Groot bereik

Wanneer je op grote schaal bezoekers wil bereiken, is Discovery Ads op Google en andere zoekmachines daar bij uitstek geschikt voor. Dit doordat deze advertenties op diverse kanalen worden vertoond. Je bereikt niet alleen nieuwe klanten, maar de advertenties worden later nogmaals getoond aan terugkerende bezoekers.

Relevant publiek

De doelgroep wordt getarget op basis van interesses en zoekgedrag van gebruikers. Je bereikt hierdoor gebruikers die actief op zoek zijn naar jouw product of service dat je aanbiedt. Niet alleen is dit ideaal voor je naamsbekendheid, maar je kunt het ook inzetten op remarketing niveau. Zo kun je jouw bezoekers door de kracht van herhaling overtuigen om contact met je op te nemen of hun aankoop te voltooien.

Discovery Ads uitbesteden

Zou je graag Discovery Ads willen inzetten, maar wil je hier graag nog meer informatie over? Onze SEA-specialisten kunnen alle ins and outs feilloos aan je uitleggen en een Discovery campagne voor je inrichten. Ze weten exact welke doelgroepsegmenten zij hiervoor moeten gebruiken en welke teksten of afbeeldingen hier het meest geschikt voor zijn.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op!